Aktiviteter og ture

Aktiviteter og leg er helt centrale ’redskaber’ i det pædagogiske arbejde. Vi planlægger aktiviteterne, så det er muligt at arbejde med de enkelte børns mål. Gennem aktiviteter bliver deres kompetencer og selvtillid udviklet. Når børnene laver ting sammen, kan vi arbejde med deres sociale evner, konfliktløsningsstrategier og indlevelse. Samtidig er de mange aktiviteter og ture med til at øge børnenes appetit på livet.

Mange aktiviteter planlægger vi sammen - både børn og voksne. Noget kan børnene selv bestemme, andre gange bestemmer de voksne. Nogle aktiviteter laver det enkelte barn alene, men det meste foregår sammen med andre børn og en eller flere voksne.

Aktiviteter

Vores beliggenhed er optimal for fysisk udfoldelse og udeliv. Udover vores egen store grund bruger vi ofte Moesgård skov og strand. Vi tager tit ud i naturen – gerne på cykel. Vi laver meget sport. Vi spiller fodbold, kører på rulleskøjter, spiller hockey, bordtennis, eller badminton. Eller vi benytter en nærliggende svømmehal.

Vi vil gerne bryde institutionsrammen. Derfor støtter vi mange af vores børn og unge i at følge en fritidsinteresse ude i byen. Det kan f.eks. være svømning, fodbold, spejder, ridning, tegning, dans, ungdomsklub e.lign. Vores mål er, at børnene opnår så stor en grad af inklusion i samfundet som muligt.

Ture

Børn og voksne tager på ture flere gange om året. Vi har både været på skiture, kanoture, klatreture, cykelture og overlevelsesture. Nogle gange tager vi afsted med en mindre gruppe. Andre gange tager alle 10 børn og unge fra et hus afsted, sammen med en gruppe af deres pædagoger. Turene giver ofte børnene en oplevelse af, at de kan meget mere, end de troede.

Intranet

Brugernavn Adgangskode