Husene

Mens børnene er på Dalgaarden, bor de i et af 3 adskilte huse – Længen, Krathuset eller Solsiden. Alle har deres eget værelse. Udenom husene er et stort grønt område med mange udfoldelsesmuligheder. Der er bl.a. fodboldbane, stor hoppepude, bane til beachvolley og legepladser. Vi har også en mindre sportshal og forskellige værksteder.

Hverdag i husene

Vi prøver at gøre hverdagen så tryg for børnene som muligt. Det gør vi udfra en tilgang om at støtte børnene udvikling gennem ’miljøterapi’, dvs. en systematisk planlægning af rammer, struktur, kontakt og aktiviteter. Miljøterapien understøtter også den individuelle terapi, nogle af børnene går i.

Børnene skal kunne regne med os voksne. Vi møder dem med indlevelse og omsorg. Samtidig fastholder vi rimelige krav og omgangsformer, som er en forudsætning for at børnene lærer at begå sig blandt andre mennesker.

Derfor lægger vi vægt på, at dagene har en ret fast rytme. På den måde bliver de forudsigelige og overskuelige for børnene. I fritiden er der mange aktiviteter – i små eller store grupper. Vi er omhyggelige med at snakke med børnene om deres oplevelser, følelser, behov og selvopfattelser. Og vi er sammen om både de svære stunder, men i høj grad også om at grine og have det sjovt!

Vi arbejder både med det enkelte barn og med børnegruppen. Emner som f.eks. venskab, mobning og konfliktløsning bliver ofte taget op på ’børnemøder’ – oftest med en positiv indfaldsvinkel. I perioder har vi også arbejdet med mindre terapigrupper.

Dalgaarden – og de enkelte huse – har en del traditioner og arrangementer. Og vi er gode til at lave fester!

Åbne huse

Vi mener, at det er meget vigtigt, at børnene bevarer kontakt til familie og venner. Derfor er vi altid åbne for, at de får besøg her. På samme måde hjælper vi børnene til at arrangere besøg udenfor Dalgaarden.

Intranet

Brugernavn Adgangskode