Aktiviteter og ture

På Dalgaarden foregår der mange aktiviteter i hverdagen. Vi vil gerne støtte børn og unge i at komme i gang med aktiviteter, de kan lide og er gode til. Målet med de mange aktiviteter og ture er at øge børnenes appetit på livet og at lære dem nogle nye færdigheder. Det skal give dem mere selvtillid og nye udfoldelsesmuligheder sammen med jævnaldrende.

Aktiviteter

Mange af aktiviteterne foregår i naturen – ofte på cykel. Desuden laver vi meget sport. Vi spiller fodbold, kører på rulleskøjter, spiller hockey, bordtennis, eller badminton. Og vi er tit i en nærliggende svømmehal.

De fleste aktiviteter planlægges sammen af børn og voksne. Noget kan børnene selv bestemme, andre gange bestemmer de voksne. Nogle aktiviteter laver børnene alene, men for det meste forgår det sammen med andre børn og en eller flere voksne.

Mange børn og unge går til en fritidsbeskæftigelse ude i byen. Det kan være svømning, fodbold, spejder, ridning, tegning, dans, ungdomsklub o.s.v.

Ture

Børn og voksne tager på ture flere gange om året. Vi har været på både skiture, kanoture, klatreture, cykelture og overlevelsesture. Nogle gange er det en mindre gruppe, der tager af sted. Andre gange er det alle 10 børn og unge fra et hus sammen med en gruppe af deres pædagoger.

Turene har den fordel, at børnene ofte opdager, at de kan meget mere, end de troede.

Intranet

Brugernavn Adgangskode